Concurso BIMSA Barcelona
Edifici Multifuncional

Concurso: 2010
Promotor: Ajuntament de Barcelona
Arquitectos: Iñigo Magro de Orbe, Paco Oria montalt, Gabriel García Carrillo.El concepte del projecte sorgeix de la necessitat de possibilitar la seua construcció en dues fases independents i diferenciades:
D´una banda, un Centre de Serveis Socials (CSS) i un Equip d´Atenció d´Infància i Adolescència (EAIA) i, d´un altra, una Llar residencial per a persones amb discapacitat intel.lectual; amb accesos independents i sense compartir ni espais comuns ni instal.lacions: es a dir, DOS PROJECTES INDEPENDENTS INTEGRATS EN UN EDIFICI UNITARI.

El Projecte resol la diferenciació funcional mitjançant un pati transversal que discorre des del carrer d´Anglesola fins al nou carrer d´Europa (en paral.lel al carrer del Dr. Ibáñez). Aquest pati es converteix en l´espai que articula el Centre de Serveis i la Llar Residèncial permitint, a un temps, la seua independència constructiva en dues fases autònomes.

El pati transversal -necessari per tal d´independitzar els dos edificis- s´ajustarà a l´amplària del tercer buit de la façana protegida (a partir de la cantonada indicada), i es convertirà en el lloc necessari i imprescindible (com a pati d´operacions) per a la construcció del CSS i del EAIA. Un cop acabades les obres d´aquest primer edifici, el pati entrarà en funcionament a l´espera de l´execució de les obres de la Llar Residencial que podran executar-se sense interferir en el funcionament del Centre Social.
(extracte de la memòria)